+359 896 755 778

Христо Караминков 2, Велико Търново

Защо да отдаваме под наем жилището си.

Преди време, ипотеките ограничаваха възможностите на хората, да превърнат своя настоящ дом в имот под наем и да инвестират в закупуването на ново жилище, но нещата вече не изглеждат така, ако оцените правилно основните рискови фактори.
Когато даден човек има ипотека на своето жилище и желае да закупи втори имот, който също да бъде ипотекиран, винаги съществува риск в тази бъдеща инвестиция. Две ипотеки означават повече разходи като покриване на месечната вноска по заема, данъци на имотите, битови такси и застраховки.
Към списъка трябва да се прибавят и разходи за регулярни ремонти, поддръжка и обновяване на двете жилища. За тези случай е хубаво да имате заделени средства за непредвидени разходи, които да са ви под ръка при необходимост, когато месечните приходи се окажат по-малко от разходите по належащи ремонти.
Един от ключовите фактори, които могат да ви подскажат, че вече е настъпило време да направите крачка към закупуването на второ жилище е, когато наемите в жилищната зона, където се намира вашият дом значително започнат да надвишават сумата за месечната вноска по вашето жилище. Това е ясен знак, че може да си изберете нов дом в друга част на града и да отдадете настоящето си жилище под наем.
Много хора се опитват да продадът своя настоящ дом, с цел да закупят ново жилище, но често се налага да подписват допълнителни клаузи по договори и да правят уговорки в случай, че не успеят първо да продадът домът, в който живеят. Това естествено няма да се наложи, ако отдадете вашето настоящо жилище под наем и подпишете договор с  наемател. В случай, че предприемете тази стратегия имате голям шанс да бъдете одобрени от банките за по-големи заеми с добра погасителна лихва, което е още едно предимство и предпоставка за добра бъдеща инвестиция.  

Инвестицията в недвижими имоти от години е начин за много хора да увеличат приходите си. Ако притежавате жилище, чийто наем може да надхвърли разходите по месечни вноски на заем за закупуването на ново, това е идеален шанс за увеличаване на вашето благосъстояние.

Ако сте решили да отдавате сегашното си жилище под наем, ние от Болярски Имоти Велико Търново сме готови да намерим най- подходящия наемател за него. Свържете се с нас.